Katelijne Callebaut

De kern van wat ik doe is: er mee voor zorgen dat mensen op hun best functioneren op de plek in de organisatie waar ze zitten. Dat ze voldoen aan de verwachtingen, het resultaat halen dat van hen verwacht wordt en dat ze daarin voldoening en plezier vinden. Als mensen op hun best zijn, geven ze immers ook het beste van zichzelf. En dat komt zowel het individu als de organisatie ten goede.

Ik zoek het punt op waar de ambitie van het individu en die van de organisatie elkaar kruisen. In een teamcontext gaat het dan over het raakpunt vinden tussen de belangen van de individuele teamleden en de belangen van het team en het leren omgaan met mogelijke verschillen. Zo’n teamproces begeleiden is en blijft boeiend voor mij.

Wanneer ik mensen individueel coach, zoek ik de “aha”-erlebnis, het moment dat een inzicht ontstaat waardoor iemand een volgende stap kan zetten, met nieuwe energie en goesting.

Ik ben intussen 28 jaar aan de slag als trainer en adviseur, eerst bij KBC en sinds 2000 als zelfstandig coach, trainer, adviseur en bemiddelaar voor verschillende organisaties.

Ik hecht veel belang aan mijn eigen professionaliteit en groei en blijf daarom investeren in eigen opleidingen. Ik ben gecertifieerd als coach, als sociaal bemiddelaar en voor het werken met MBTI, HBDI, DISC en Insights Discovery.